Hétvégi kirándulás - buszos utazás

Hétvégi kirándulás - buszos utazás

3-napos hétvégi kirándulás, buszos utazás teljes ellátással Gömörben és Nógrádban szórakoztató élményprogramokkal

Általános tájékoztató:

Szervező: CoolTour.sk s.r.o. (Kft.) utazási iroda

Helyszín: Gömör és Nógrád (Magyarország és Szlovákia)

Vendégek száma: 40 fő / hétvége

Indulás (MIKOR): péntek, 15:00 óra

Indulás (HONNAN): Budapesti Népligeti autóbuszpályaudvar

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

1. nap

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Péntek 15:00 óra

Közös kalandra fel

Hétvégi kirándulásunk Budapestről, a Népligeti autóbusz-pályaudvarról*1 indul. Buszos utazásunk során az ismerkedés és a jó hangulat jegyében, szórakoztató programokkal és cseh sörök remekeivel múlatjuk az időt a nógrádi Füleki várig.

Péntek 17:00 óra

Magyar-török történelmi csata élőben a füleki várban

A nógrádi Fülek vára, a török idők legészakibb szandzsák-jának székhelye magyar idegenvezetéssel. Bejárjuk a vár egyes részeit, s a kihunyt vulkán kürtőjére épült vár legtetejéről gyönyörködünk a meseszép kilátásban. Ezután a Defensores hagyományőrző csoport és a Füleki Farkasok íjjásztársulat feleleveníti nekünk a letűnt korok csatáit, harci fegyvereit és étkezési szokásait.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád
Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Péntek 19:30 óra

Legszebb város Batyi…

Megérkezünk Gömörország szívébe, Rimaszombatba, hétvégi kirándulásunk szálláshelyére. Buszos utazásunk után elfoglaljuk szállásunkat az újonnan és összkomfortosan kialakított Csillagházban*2.

Péntek 20:30 óra

Bor nélkül szegény a vendégség

A korlátlan étel- és italfogyasztású vacsorát követően Tóth Ferenc gömöri borász, az OVD Gemerprodukt Alsóvály elnöke tart borkóstolót és kisebb előadást a gömöri borok egyedi világáról. Majd, hogy még vidámabban mulassunk, gömöri cigányzenészek húzzák a magyaros talpalávalót.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

2. nap

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Szombat 8:00 óra

Teli bendővel induljon az újabb kaland

Hétvégi kirándulásunk szombaton svédasztalos reggelivel indul. A reggeli után 9:00 órakor második közös buszos utazásunkra indulunk légkondicinionált autóbuszunkkal Gömörben.

Szombat 11:00 óra

Vissza a jégkorszakba

A Felvidék leglátogatottabb és egyben egyik legcsodásabb barlangja, a Dobsinai-jégbarlang*3. A gömöri barlang több tekintetben is világelső: ez a legalacsonyabb tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő jégbarlang és bolygónkon a jégbarlangok közül itt található a legtöbb jég. Azonkívül az év minden szakában más csodával ejti ámulatba vendégeit az olvadó és újra megfagyó jégképződmények miatt.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád
Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Szombat 13:00 óra

Gömör-nógrádi piknik

Megérdemelt ebédünket és a várt frissítőt, Imrikfalva csodás környezetében fogyasztjuk el. A gömöri község, mely a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park déli kapujának számít, mesés pisztrángos tóparti panorámát nyújt az ide látogatónak, kilátással a hegyekre. Feledhetetlen környezetben fogyaszthatjuk el ebédünket.

Szombat 14:30 óra

Túra a földi paradicsom kapujában

Utunk, a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park lábától a Gömör-Tornai-karszt völgyébe vezet. Egy rövid, de annál lenyűgözőbb gömöri túra vár ránk. A túra után hétvégi kirándulásunk újabb buszos utazással folytatódik Krasznahorkaváraljára.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád
Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Szombat 15:30 óra

Az örök szerelem oltárán

Krasznahorkaváralján, a vár alatti községben, megtekintjük Andrássy Dénes és felesége, Andrássy Franciska sírboltját, a gyönyörű „Gömöri Ravennát“. Az Andrássy-mauzóleum egy különleges szecessziós síremlék, melynek építéséhez a világ különböző márványbányáiból szállították a legjobb minőségű márványlapokat. Nemcsak Gömör, de az egész Felvidék egyik legcsodásabb szecessziós műemléke ez.

Szombat 16:30 óra

Romantikus utazás a múltba

Gömör vármegye gyöngyszeme, a Betléri kastély, amely egy romantikus stílusban épült vadászkastély. Csodaszép, 80 hektáros angolpark közepén helyezkedik el. Az „Europa Nostra” díjas kastély ma múzeumként működik, melyben a megannyi eredeti bútordarab, műkincs, műtárgy, eredeti festmény, 16 fürdőszoba és egy gyönyörű könyvtár is található, mely minden látogatót elkápráztat.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád
Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Szombat 18:30 óra

Úri muri

Vacsoránkat a Betléri kastély panzió étteremben fogyasztjuk el. Az étterem a gömöri Betléri kastély tőszomszédságában helyezkedik el. Az est, az Andrássyak korának, a 19. század akkori szokásainak és hangulatának megfelelően zajlik. Hétvégi kirándulásunk második napján 20:30 órakor indulunk vissza a szállásunkra, Rimaszombatba.

3. nap

Vasárnap 8:00 óra

Teli bendővel induljon az utolsó kaland

A svédasztalos reggeli után 9:00 órakor harmadik közös kalandunk vár Hollókőre, Nógrád ékszerdobozába. Hollókő Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján és ezt szépségével bizonyítja is. A buszos utazás Rimaszombatból Hollőkőre kb. egy óra.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád
Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Vasárnap 10:30 óra

Palócföld hagyományai

Hollókőn, az Ófalu bejáratánál lévő Pajtakertben a nógrádi Hagyományőrző csoport asszonyai várnak bennünket házi pálinkával és a Palócföldön szokásos túrós lepénnyel. Felidézik a régi fonók hangulatát, bemutatják színpompás népviseletüket és számos vidám programmal szórakoztatnak. Ezután helyi idegenvezető kíséretében megismerkedünk a Világörökség részeként nyilvántartott Ófalu népi építészetével, legendáival, küzdelmes múltjával és a hagyományokra épülő jelenével.

Vasárnap 12:30 óra

Kemencés lakoma

Pajtakerti kemencés lakoma, azaz különleges Palóc ebéd vár ránk. A szépen felújított, látványkonyhával bővített nógrádi Pajtakertben megízleljük a hagyományos Palóc gasztronómia legnépszerűbb ételeit.

Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád
Hétvégi kirándulás buszos utazás​ Gömör Nógrád

Vasárnap 14:30 óra

Visszavárunk kedves Vendég

Hétvégi kirándulásunk utolsó buszos utazása Budapestre vezet. 16:30 óra megérkezünk Budapestre, a Népligeti autóbusz-pályaudvarra.

Hétvégi kirándulásunk időpontjai 2024-ben:

2024 májusától minden hétvégén péntektől vasárnapig

Részvételi díj:

120.000,- Forinttól / fő (legalább 40 fő esetén)

Részvételi díj  tartalmazza: buszos utazás költségeit, parkolási költségek, szállás – két éjszaka, üdülőhelyi díjak és illetékek, 2x büféreggeli, 2x vacsora, 2x ebéd, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, programelemek: íjászat, füleki hagyományőrzők, gömöri borkóstolás, tárlatvezetés 19. századi ruhában a Betléri kastélyban, cigányzene, belépők az egyes helyszínekre, gömöri ajándék, gömöri borok fogyasztását a vacsorák közben, sörfogyasztást a buszos utazás során.

Részvételi díj nem tartalmazza: további étkezéseket és italfogyasztást, baleset- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítást.

Árgarancia: 385,- Ft/euró árfolyamig, valamint 650,- Ft-os üzemanyagárig. Budapesti és győri indulással és érkezéssel. A részvételi díjat, legalább 40 utas esetén tudjuk biztosítani. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s. r. o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely a www.cooltoursk.simplesite.com címen érhető el.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott! Amennyiben szeretnék igénybe venni, irodánkban ez is megköthető. Az utasbiztosítás ára 700,- Ft/fő/nap. Biztosítási tételek:egészségügyi védelem, poggyászbiztosítás, balesetbiztosítás, jogvédelem, felelőségbiztosítás. Igénybevétel esetén, a biztosításhoz szükséges adatokat (név, születési dátum, lakcím, email cím) a cooltour.sk@gmail.com címre kell elküldeni.

Befizetéssel kapcsolatos tudnivalók:

Foglalási díj: Díjelőleget, vagyis a teljes összeg 40%-t, avagy a teljes összeget jelentkezéskor, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. Az esetleges fennmaradó költséget legkésőbb az indulás előtti 20. napig köteles rendezni!

Befizetés átutalással vagy bankfióki befizetéssel (nincs költsége, és egyből megjelenik a számlán), oldható meg. Személyes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.

Bővebb tájékoztatást az Általános szerződési feltételekben találhatnak.

Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, VÚB, a. s.

Utalásnál a közleménybe a kirándulás nevét: „Gömör-Nógrád élménykirándulás”, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002020324, kell feltüntetni.

További információk:

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: indulás Budapestről a Népligeti autóbusz-pályaudvarról (Üllői út 131, 1091 BP),délután15.00 órakkor, (az autóbusz 14.30 áll ki).Utazni, légkondicionált és összkomfortos autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton nagyjából 2 óránként tartunk rövidebb pihenőket benzinkutaknál vagy parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz, euró. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a díjelőleg befizetésének a sorrendjében történik. Helyfoglalási igényét jelentkezéskor amegrendelőlapon kell jelezni. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Érkezés Budapestre a késő délutáni órákban. A fel, illetve leszállások csak a kijelölt helyeken lehetségesek. Ezen helyek lehetőségéről, megkérjük, érdeklődjenek az utazást megelőző héten. A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak.

*2 Szállás: Rimaszombat (RimavskáSobota) belvárosában, a Csillagházban szállunk meg (https://www.facebook.com/csillaghazrimaszombat/), amely a Református egyház konferenciaközpontja, és mely rendelkezik egy újonnan épült három csillagos hotel résszel. Csoportunk 2 ágyas, fürdőszobás szobákban lesz elszállásolva. A hotel akadálymentesített és rendelkezik felvonóval is. Amennyiben egyedül szeretne lenni egy 2 ágyas szobában, úgy a szoba teljes árát kell kifizetnie, tehát felárat számítanak ezért a szolgáltatásért(+ 20,- €). Ennek igényét kérjük a megrendelőlapon jelezni.

Étkezés: a részvételi díj a szálláshelyen két büfé reggelit (szombat, vasárnap)és egy péntek esti vacsorát (catering formájában) tartalmaz, mely étkezések mindenki számára bőségeses élményt nyújtanak. Továbbá, a részvételi díj két ebédet is tartalmaz (leves vagy előétel, főétel, víz, kávé, 2dcl bor): szombaton a Pelle étteremben (Reštaurácia Pelle) (http://www.ubytovanie-dedinky.sk/restauracia.html), míg vasárnap Hollókőn a Pajtakert Programiroda „kemencés lakomáját” fogyasztjuk (www.hollokotourism.hu). A részvételi díj a szombat esti vacsorát is tartalmazza, mely a Betléri Andrássy kastély parkjában található, Betlérikastély panzió étteremében lesz találva (http://www.kastielbetliar.sk/). Vegetáriánus, laktóz-, tej- és gluténmentes étkek is kérhetők, ennek igényét kérjük a megrendelőlapon jelezni.A részvételi díj további üdítők, cseh sörök és gömöri borok fogyasztását is tartalmazzák, bőséges készletünk erejéig. Ezen kívül avárosokban szintén vannak lehetőségek a további étkezésekre és italfogyasztásokra. Az egyéb étkezések és italfogyasztások a kirándulás során önellátóak.

A Dobsinai-jégbarlang 2000 óta a természeti Világörökség része.Látogatható útvonalának hossza 515 m, a szintkülönbség a bejárat és a legmélyebb pontja közt mindössze 25-30 m. A látogatás időtartama 30 perc. A barlang hőmérséklete -3,9°C és 0°C között mozog, ezért ajánlott a meleg öltözet a barlangban. A barlang bejárata 130 m-rel a Gölnic patak felett fekszik, ahova 1 km-es tanösvény visz fel minket, melyet 25 perces sétával teljesíthetünk. A barlang meglátogatása előtt nem árt kicsit kipihenni magunkat, mivel a szintkülönbség a buszparkoló és a bejárat között 125 m. Külön felhívjuk figyelmüket, hogy szeptember 15. és május 15. között a Dobsinai-jégbarlang zárva tart, ezért helyettesítő programként egy könnyed túrát ajánlunk a Szlovák Paradicsomban valamint az Ochtinai-aragonitbarlang meglátogatását.

Helyettesítő program: Az Ochtinai-aragonitbarlang 2000 óta a természeti Világörökség része. A barlang bejárata a parkolótól mindössze 300 m-re található. Látogatható útvonalának hossza 300 m, a szintkülönbség a bejárat és a legmélyebb pontja közt mindössze 19 m. A látogatás időtartama 30 perc, utunkat mindössze 104 lépcsőfok nehezíti. A hőmérséklet 7,2°C és 7,8°C között mozog, ezért ajánlott a melegebb öltözet. A barlang egyedülálló aragonit-képződményeiről híres, a világon mindössze három aragonit-barlang található.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Továbbá javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a barlanglátogatások alkalmával a melegebb öltözet használatát.

Javasolt korhatár: a rendezvényen csakisa 18. életkorukat betöltött személyek vehetnek részt, saját felelősségükre. De mint középkorú, úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Idegenvezetőink:

Szakképzett és helyismerettel rendelkező idegenvezetőink Csúsz Balázs és Varga Gábor.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot és szakembereink segítenek Önnek is